zondag 3 november 2013

Bijna drie kwart van de Nederlanders heeft een mobiele telefoon

Het aantal smartphonegebruikers blijft groeien in Nederland. In het derde kwartaal had 72 procent van de mobiele telefoongebruikers een smartphone. In dezelfde periode een jaar eerder was dit 56 procent.

Dat meldt marktonderzoeksbureau Telecompaper op basis van een rondvraag onder twintigduizend Nederlandse consumenten.

Samsung domineert nog steeds de markt en zag zijn aandeel in het derde kwartaal stijgen van 42 procent tot 47 procent. Voor het eerst verkoopt het bedrijf met 41 procent ook meer featurephones dan Nokia die met 38 procent marktaandeel op de tweede plaats komt.

Met het succes van Samsung is ook het marktaandeel van Android verder toegenomen. Smartphones met dit besturingssysteem vertegenwoordigen nu 69 procent van de Nederlandse gebruikers. Ook iOS steeg, tot een marktaandeel van 22 procent, aldus het rapport.


Providers Vodafone en Hi hebben de meeste smartphonegebruikers op hun netwerk, bij beide bedrijven gebruikt 80 procent van de gebruikers een smartphone. Bij Hi-eigenaar KPN en T-Mobile zou dat aandeel lager liggen.

Gerelateerde artikelen:
- Nieuwe trend in online shopping. Kopen via de App op smartphone en tablet
- Dropshipping via de App op smartphone of tablet
- Virtual live shopping Dé nieuwe hype voor winkeliers?
- Wat is dropshipping?

Meer weten over shoppen via de smartphone of tablet App? Stuur een mail naar: safility@gmail.com of klik op onderstaande banner.

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt dit ook beschikbaar in het Nederlands. Meer weten? Klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten