woensdag 15 mei 2013

Drie manieren om met video marketing te beginnen


Webwinkels met eigen Youtube-kanalen, bedrijven met eigen televisieprogramma’s en slimme ondernemers die op een andere manier gebruik maken van de kracht van video in hun business. We zien het steeds vaker en zullen het in de toekomst ook zeker vaker gaan zien. Video marketing is in. Maar hoe speel jij hier op in?


Bedrijfsvideo's
Een algemene bedrijfsvideo is een prima manier om met video marketing te starten. Met een bedrijfsvideo wordt hier een video bedoeld, waarin een rondleiding of presentatie van uw onderneming gegeven wordt. (Potentiële) Klanten krijgen op deze manier een goede indruk van hoe het er in uw bedrijf aan toe gaat, wat u voor diensten of producten aanbied en ze zien meteen op basis van welke punten ze voor uw product of dienst zouden moeten kiezen.


Hoewel u in een bedrijfsvideo vaak geen specifieke producten onder de aandacht brengt, kan een bedrijfsvideo leiden tot een sterke stijging in uw omzet en winst. Een goede, professionele bedrijfsvideo zorgt namelijk voor meer vertrouwen. Meer vertrouwen zorgt op zijn beurt voor meer verkopen (vertrouwen is voor veel consumenten zelfs de doorslaggevende factor bij het kiezen tussen u of uw concurrent). Als u klanten meer inzicht geeft in uw bedrijf door middel van een bedrijfsvideo zullen bezoekers sneller besluiten een aankoop bij u te doen.


Productvideo's
Het verschil tussen een bedrijfsvideo en een productvideo is het feit dat er in een bedrijfsvideo geen concrete producten aangeprezen worden, waarbij dat bij een productvideo wel zo is. In een productvideo gaat u nader in op de producten of diensten die uw bedrijf aanbied. Bent u bijvoorbeeld een administratiekantoor, dan laat u dit keer niet zien hoe uw administratiekantoor er uit ziet, of wat uw werkwijze is, maar welke producten uw kantoor aanbied om in de behoeftes van de klant te voorzien. U maakt bijvoorbeeld een video waarin u aanbied de inkomstenbelasting aan te geven voor 55 euro.


Een ander goed voorbeeld van productvideo’s zijn zelfgemaakte reviews. Vooral als uw winkel een groot aanbod heeft aan producten vinden bezoekers het interessant om te weten welke producten goed voor ze zijn om te kopen, en wat bijvoorbeeld de verschillen zijn tussen bepaalde producten. Dit zou je op kunnen schrijven, of kunnen verwerken in een tabel, maar een video is natuurlijk veel leuker om te kijken.


Mini-shows
Het beste is natuurlijk om potentiële klanten aan je te binden – en hoe kun je dat beter doen dan door ze uit te laten kijken naar de nieuwe aflevering van de eigen mini show van je onderneming? Stel je eens voor hoe het zou zijn, als honderden of duizenden “volgers” iedere week of maand zitten te wachten tot jij een nieuwe video online brengt. Stel je eens voor wat dat met je verkopen en aantal bezoekers zou kunnen doen


Hierboven heb ik enkele voorbeelden uit de praktijk beschreven van bedrijven die op een goede manier video marketing toepassen. De vraag is: wat doe jij met video marketing? Kunnen klanten jouw bedrijf al vinden op YouTube? Vragen die essentieel zijn om jezelf te stellen als je serieus met video marketing aan de slag wil. Meer lezen... Gerelateerde onderwerpen:
- 5 voordelen van een Online Video Strategie voor B2B
- Mentale blokkades bij videomarketing
- Videomarketing in combinatie met webwinkelsoftware zorgt voor meer omzet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten