donderdag 13 juni 2013

5 voordelen van een Online Video Strategie voor B2B

Online Video is booming. Neem bijvoorbeeld de statistieken van YouTube: in 2010 werd elke minuut 35 uur aan videomateriaal geüpload en heeft het platform meer dan 700 miljard weergaven gegenereerd. Misschien denkt u dat Online Video Marketing alleen interessant is voor B2C, maar niets is minder waar. In dit artikel 5 voordelen van een Online Video Strategie voor B2B.

1. Uitleg van complexe producten of diensten

B2B producten en diensten zijn vaak meer complex dan die van ondernemingen in B2C – en vragen dus om een extra toelichting. In plaats van saaie websites met veel tekst, kunnen Online Video’s snel en duidelijk maken wat u inkopers te bieden heeft. Laat eenvoudig de voordelen van uw aanbod zien.

2. Online video’s als handleiding voor producten en diensten

Veel mensen zien er tegenop om droge handleidingen door te lezen en daarom zijn Online Video’s een uitkomst. Biedt uw doelgroep één of meer video’s die precies laat zien wat ze moeten weten.

3. Online video’s maken uw bedrijf persoonlijker

Door gebruik te maken van een Online Video Strategie, kunnen klanten en prospects zien wie er bij de onderneming werkzaam zijn. Hierdoor geeft u uw onderneming een gezicht en wordt uw marketing & communicatie veel persoonlijker.

4. Online video’s dragen bij aan Sales

Dankzij een Online Video Strategie zal de doelgroep uw onderneming eerder vertrouwen waardoor de kans op conversie wordt vergroot. Een klein voorbeeld: bedrijf X heeft een whitepaper geplaatst, die bezoekers na het achterlaten van gegevens gratis konden downloaden. De conversie was laag: slechts 5% van de bezoekers besloot dat te doen. Na het plaatsen van een korte video, werd deze score bijna verdubbeld: bezoekers zagen de video, kregen meer vertrouwen in het bedrijf en lieten daarom hun contact gegevens achter.

5. PR Tool: video’s zijn geschikt voor product marketing

Online Video’s zijn bij uitstek geschikt als PR tool, zeker bij de release van nieuwe producten of diensten. Video’s worden namelijk sneller overgenomen voor online reviews en presentaties op andere websites en Social Media kanalen. Op die manier wordt niet alleen uw potentiële bereik snel vergroot, maar u heeft ook de mogelijkheid om de doelgroep rechtstreeks aan te spreken.

Wat vindt u van deze tips voor een online video strategie? En heeft u zelf misschien ideeën of ervaringen? Deel deze met anderen en geef hieronder uw reactie!

Gerelateerde artikelen:
- Drie manieren om te beginnen met videomarketing
- Videomarketing in combinatie met webwinkel software zorgt voor meer omzet
- Mentale blokkades bij videomarketing

Safility BV is in Nederland onafhankelijk intermediair & supplier van Internet Communicatie Software. Vanaf ultimo november 2013 komt dit ook beschikbaar in het Nederlands. Meer weten? Klik hier om de gratis software te downloaden. Probeer deze software gedurende 7 dagen uit zonder enige verplichting.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten